Chipsurile Lay’s: Adevărul ascuns din spatele etichetei, dezvăluit de jurnalistul Dragoș Pătraru

Chipsurile Lay’s, una dintre cele mai populare gustări din lume, nu sunt ceea ce par a fi. Așa susține jurnalistul Dragoș Pătraru, care a analizat etichetele acestor produse și a descoperit faptul că nu sunt făcute din cartofi, așa cum ar fi de așteptat, ci din fulgi de cartofi.
Chipsurile: o sursă de dependență?
Pătraru susține că producătorii de chipsuri au studiat inclusiv sunetul produs de acestea, au calculat punctul perfect de rupere, pentru a crea o dependență în rândul consumatorilor. „Oare de ce au nevoie aceste produse de atât de multe reclame?”, se întreabă jurnalistul. El susține că aceste gustări conțin o serie de substanțe nocive, precum chimicale, acid citric, monoglutamat de sodiu, acid lactic, potențiatori de gust, zahăr și grăsimi.
„Am învățat ce conțin aceste nenorociri, cum ne fac rău și cum ne țin dependenți”, spune Dragoș Pătraru.
Strategia de marketing din spatele chipsurilor
Conform lui Pătraru, totul este gândit într-o amplă strategie de marketing. Producătorii de chipsuri au calculat chiar și punctul perfect de rupere al chipsurilor, pentru a crea o senzație de plăcere în rândul consumatorilor. „Vă dați seama cum ne studiază ăștia și cum ne văd ca pe niște șoricei de laborator?”, se întreabă Pătraru.
În concluzie, conținutul real al chipsurilor Lay’s este departe de a fi sănătos. În plus, strategiile de marketing utilizate de producători par să fie menite să creeze dependență. Consumatorii sunt avertizați să fie atenți la ce conțin produsele pe care le consumă și să își educe gustul pentru alimente naturale și sănătoase.
Conținutul publicat pe monden.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨