Romanca din Bacau, victima a unei infractiuni la un bancomat din Londra, povesteste experienta socanta

Data actualizării: 1 aprilie 2025

Un grup infracțional din care face parte și o româncă a băgat frica în locuitorii din Londra. Hoții sunt specializați în furturi de pe carduri, operând în plină zi și foarte rapid. Printre victimele lor se numără și Liliana P., o femeie din Bacău care lucrează ca cameristă la un hotel londonez.

Modul de operare al hoților

În timp ce încerca să scoată bani de la un bancomat, Liliana P., în vârstă de 59 de ani, s-a trezit cu un bărbat în spatele ei, imediat după ce a tastat codul PIN. Individul a preluat finalizarea operațiunii de retragere a banilor, iar cu o dexteritate ieșită din comun, a reușit să sustragă femeii 500 de lire direct din cont. Acesta avea și o complice, care s-ar putea să fie de origine română.

„M-am dus în East Ham, ca să scot banii de chirie. În bancă era aglomerat, așa că am zis să scot bani de la bancomatul de afară. Nu era nimeni. Am introdus cardul, am băgat PIN-ul, dar nu am apucat sa bifez suma. În acel moment, în spatele meu a venit un bărbat, care a început să apese pe taste. I-am zis că nu am nevoie de ajutor, dar el insista. Am apucat să scot cardul, dar a vrut să mi-l smulgă din mână. L-am lovit cu cotul, am dat-o la o parte pe fată, am fugit în bancă și am strigat «Ajutor!»”, a povestit Liliana P.

Ulterior, a aflat că tânăra complice cu hoțul ar fi româncă, iar banda de infractori acționează în special în acea zonă a orașului. „Era o fată de vreo 30 de ani, creolă, slăbuță și cu părul strâns sub o șapcă. Mi-a spus cineva că este româncă. Am înțeles că altei femei i-au furat la același bancomat 800 de lire. Ei i-au luat banii din mână”, a adăugat femeia.


Recuperarea banilor

La trei săptămâni după incident, Liliana P. și-a recuperat banii de la bancă, dar nu fără intervenții. Inițial, banca ar fi refuzat să acopere paguba. „Nu mi-au dat semn nici de la bancă, nici de la Poliție. Eu nu vorbesc bine engleză, dar a sunat cineva pentru mine la bancă și au zis că nu au obligația să-mi dea banii. După trei săptămâni, am reușit să îi recuperez cu sprijinul Otiliei Mutu, coordonator voluntar la Londra, care a vorbit cu un băiat să vină cu mine la bancă, să mă ajute cu traducerea și să îmi recuperez banii”, a încheiat femeia.

Furtul banilor s-ar fi făcut cu un dispozitiv special, instalat pe telefonul mobil. „Acest tip de furt este ceva frecvent la Londra. Hoții au atașat pe telefoane un dispozitiv de tip «maimuță», iar când cineva bagă PIN-ul cardului, banii se transferă automat. Au ei o aplicație. Oamenii trebuie să fie atenți atunci când scot bani de la bancomat, să nu fie nimeni în apropierea lor”, ne-a spus un român stabilit în Marea Britanie.

🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe monden.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨