Nutriționista Mihaela Bilic desemnează pasca drept alimentul indispensabil de Paște

Data actualizării: 12 aprilie 2025

În perspectiva sărbătorii de Paște, cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic a oferit publicului o serie de recomandări culinare. În cadrul unui recent interviu, aceasta a dezvăluit care este alimentul care nu ar trebui să lipsească de la masa de sărbătoare.

Pasca, deliciul de neratat

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a mărturisit că pasca este preparatul pe care îl adoră la masa de Paște.

„Pasca o ador. Eu pască aș mânca tot timpul anului. Ador produsele lactate, iar brânza aceea în combinație cu coca de cozonac, înghit în sec. Atenție! Acum pasca începe să fie ca o tartă”, a declarat Mihaela Bilic.

Pasca este un fel de mâncare tradițională pentru această sărbătoare și mulți români îl prepară. Nutriționista a precizat că ar vrea să îl consume pe parcursul întregului an.


Recomandări pentru prepararea pascăi

Mihaela Bilic a oferit și câteva sfaturi pentru prepararea pascăi. Aceasta a subliniat că pasca nu trebuie să fie excesiv de dulce, ci să se simtă aroma fructelor și a brânzei. De asemenea, a explicat modul în care ea o prepară și cum ar trebui să arate acest produs.

„Pentru mine, pasca înseamnă jumătate din înălțimea ei să fie cocă de cozonac și brânza să fie deasupra de 2-3 degete, acum văd că începe să fie o tartă plină de brânză și cu un blat care este din ce în ce mai dulce. Vă spuneam că în momentul în care ești un cofetar bun sau un patiser bun, trebuie să faci produsele să nu fie excesiv de dulci. Până la urmă, dacă pui zahăr mult în orice, oamenii vor consuma. Ideea este să lași aroma fructelor, al făinii, al brânzei să se simtă, iar un produs care este prea dulce va fi descalificat.”

🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe monden.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨