Secretul rețetei de Paște a lui Chef Orlando: Friptură de miel perfectă

Se apropie cu pasi repezi Paștele, iar pentru unii dintre noi timpul nu este suficient pentru a pregăti bucatele tradiționale. Pasca, drobul, ouăle roșii și mielul sunt nelipsite de pe mesele românilor de Paște. Chef Orlando Zaharia propune o rețetă cu care veți impresiona și cei mai pretențioși invitați.
Secretul cărnii de miel perfecte
Pentru cei care doresc să pregătească o pulpă sau un ciolan de miel fraged, Chef Orlando Zaharia are un sfat esențial: nu complicați lucrurile! Mielul are nevoie doar de câteva ingrediente: carnea de miel, apă, sare, piper, cimbrișor și foi de dafin.
„Pulpa este bucata mea preferată de la miel și ribs-ul. Fierb mielul la foc mic cu condimente. Pun sare, boabe de piper, cimbrișor și câteva foi de dafin, atât. Le fierb în borș, nu în apă”, dezvăluie chef Orlando Zaharia.
În privința timpului de gătire, chef-ul spune că nu există un timp fix, trebuie doar verificat din când în când. Secretul este însă modul de gătire: lent, astfel încât carnea să se frăgezească și să-și păstreze savoarea.
Finalizarea fripturii și garnitura potrivită
După ce ne-am asigurat că friptura este fragedă, adăugăm peste fistic și dulceață de mere cu ardei iute, apoi dăm totul la cuptor la foc lent. La carnea de miel, ne spune cheful, ne trebuie o garnitură ușoară. Ca garnitură putem opta pentru orez și salată.
Separat se face un orez fiert al dente cu ciuperci făcute la cuptor. Peste orez se pun boia afumată, curcuma. La final, se scoate friptura din cuptor și se face plating-ul, iar peste orez se pune puțin din sosul în care a fiert carnea.
Chef Orlando Zaharia lucrează alături de fiul său în restaurantul pe care l-a deschis. Fiul său, Andreas, este manager în restaurantul tatălui său. Regimul strict prin care l-a educat pe fiul lui, dar și faptul că s-a angajat de la o vârstă fragedă, au dat roade. Chef Orlando are pe cine să se bazeze, mai ales că urmează să plece în vacanță cu soția sa de sărbători. Băiatul lui, Andreas va rămâne responsabil în restaurant.
Conținutul publicat pe monden.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨