Refolosirea uleiului de floarea-soarelui, o practică frecventă în gospodăriile românești. Cum procedăm?

Data actualizării: 27 aprilie 2025

Uleiul de floarea-soarelui este un ingredient esențial în bucătăriile românești, fiind folosit frecvent la gătire. Însă, o întrebare des întâlnită este cum trebuie să procedăm cu refolosirea acestuia și cât de sigură este această practică.

Reguli de urmat pentru refolosirea uleiului

Deși uleiul de floarea-soarelui poate fi refolosit, sunt anumite condiții și recomandări care trebuie respectate. Este esențial să avem grijă la temperatura la care îl încălzim și la igiena acestuia pentru a ne asigura că calitatea și siguranța alimentelor nu sunt compromise.

Semne de deteriorare a uleiului

Atunci când uleiul începe să se degradeze, el poate prezenta semne precum schimbarea culorii, mirosul neplăcut sau vâscozitatea crescută. În aceste cazuri, este recomandat să nu-l mai folosim.


Refolosirea uleiului de floarea-soarelui este posibilă, dar trebuie făcută cu atenție.

🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe monden.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨