Pericolul nevăzut în carnea de mici la grătar, tradițională pentru 1 Mai. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor de laborator

Tradiția românească de 1 Mai, de a savura cu plăcere micii de la grătar, aduce cu sine un pericol neașteptat. Analizele efectuate de Institutul de Cercetare Alimentară asupra cărnii de mici, disponibilă în piețe și supermarketuri, au dezvăluit rezultate îngrijorătoare.
Compoziția neașteptată a miciilor
În mod normal, carnea de mici conține un amestec de diferite tipuri de carne și aditivi. Compoziția exactă poate varia în funcție de producător. Însă, analizele recente au evidențiat prezența unor elemente nedorite. Printre acestea se numără E.coli și salmonella, bacterii care pot provoca probleme serioase de sănătate. De asemenea, s-a constatat că unele produse conțin carne de pasăre în loc de porc și soia în exces.
„Din păcate, de data aceasta, niciunul dintre produsele aduse de dumneavoastră nu poate fi recomandat neapărat pentru consum. Unele au probleme de siguranţă alimentară, adică, între timp, probabil că au și fost interzise de la consum de către autorități. Altele sunt non calitative. Salmonelozele sunt, așa cum știm, afecţiuni foarte periculoase pentru oameni. De asemenea, numărul de enterobacterii pe care le-am identificat, de obicei contaminare cu materii fecale, este mare”, a explicat Alexandru Cîrîc, director ICA.
Recomandări pentru consumatori
În contextul acestor descoperiri, specialiștii recomandă prudență în achiziționarea miciilor. Carnea de mici poate fi contaminată în timpul procesului de preparare sau ambalare, iar lipsa normelor de igienă reprezintă un pericol real pentru consumatori. Este esențial ca produsele alimentare să fie preparate și consumate în condiții de siguranță pentru a preveni infecțiile cu salmonella sau E.coli. Ca atare, consumatorii ar trebui să fie atenți la proveniența cărnii de mici și să opteze pentru produse de încredere, cu o compoziție clară și transparentă.
Conținutul publicat pe monden.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨