Sondaj surprinzător înainte de alegerile prezidențiale – Candidații cu cele mai mari șanse pentru turul doi

Duminică, 4 mai, românii sunt chemați la urne pentru a-și alege viitorul președinte. Emoțiile sunt mari, iar atmosfera politică e din ce în ce mai încinsă, pe măsură ce se apropie primul tur al alegerilor.
Preferințele alegătorilor – surprize în sondaj
Ultimul sondaj publicat chiar înainte de scrutin scoate la iveală preferințele alegătorilor, însă multe surprize mai pot apărea. Sondajul realizat de AtlasIntel oferă o imagine de ansamblu asupra intențiilor de vot, cu doar câteva zile înainte de turul I. Cu toate acestea, rezultatul final poate fi influențat de un număr considerabil de români care încă nu au luat decizia finală pentru vot.
Cine ar putea ajunge în turul doi
Conform cifrelor, George Simion, liderul AUR, se află pe primul loc în intențiile de vot pentru primul tur, cu un procent de 30,2%. Pe locul al doilea se situează candidatul coaliției, Crin Antonescu, creditat cu 24,3%. Următorul clasat este Nicușor Dan, cu 22,4%, iar în spatele său vin Victor Ponta (11,3%) și Elena Lasconi (6,3%).
Sondajul arată că ar avea șanse reale doar într-o confruntare directă cu Victor Ponta, unde ar obține mai multe voturi.
În eventualele dueluri Simion – Ponta sau Antonescu – Dan, o proporție mare dintre respondenți – nu mai puțin de 38% – au ales opțiuni precum „nu știu”, „vot nul” sau „nu votez”, ceea ce indică o lipsă de încredere în opțiunile oferite sau o confuzie majoră în rândul electoratului. Fondatorul AtlasIntel, Andrei Roman, explică faptul că sondajul vizează doar acei alegători care sunt foarte probabil să se prezinte la urne. „Eșantioanele AtlasIntel sunt reprezentative pe un concept de electoral probabil (likely voters). Asta înseamnă că ele au ca target acei votanți care efectiv votează de obicei și care intenționează să se prezinte la vot și la alegerile viitoare. Un eșantion calibrat pe un electorat probabil va prezenta inerent un procent mai scăzut de votanți nehotărâți decât un eșantion calibrat pe întreaga populație adultă cu drept de vot”, explică fondatorul AtlasIntel, Andrei Roman. Totul depinde de mobilizarea românilor și, bineînțeles, de cei care încă mai stau pe gânduri.
Conținutul publicat pe monden.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨