Interviu exclusiv cu Profesor Dan C. Vodnar, somitate în domeniul alimentației, la podcast-ul Altceva cu Adrian Artene
Adrian Artene, jurnalist și gazdă a podcast-ului Altceva cu Adrian Artene, ne aduce o nouă perspectivă asupra alimentației. Invitatul său, Profesor Dan C. Vodnar, este o somitate la nivel mondial în domeniul nutriției și alimentației. Discuția lor ne oferă un nou prisma asupra felului în care ne raportăm la mâncare și la obiceiurile noastre alimentare.
Despre profesorul Dan C. Vodnar
Profesorul Vodnar este un respectat expert evaluator al Comisiei Europene, doctor în biotehnologie și autor al unor cercetări științifice privind managementul calității alimentelor. Este membru corespondent al Academiei Române și președinte al senatului Universității de Științe Agricole și Medicină Veterniară din Cluj-Napoca. De asemenea, Profesorul Vodnar a fost inclus în Top 100 oameni de știință din lume în domeniul Agricultură și Resurse Naturale (Disciplina Știința și Tehnologia Alimentelor), conform unui clasament realizat de Universitatea Stanford.
Subiecte abordate în podcast
În cadrul discuției, Profesorul Vodnar a abordat diverse subiecte precum: importanța aditivilor alimentari, alegerea corectă a legumelor și fructelor din supermarket, beneficiile și dezavantajele consumului de alcool, reguli despre gătirea alimentelor și multe altele.
Natura ne oferă ceea ce chimia a dezvoltat
a declarat profesorul Vodnar în cadrul podcast-ului, subliniind astfel importanța a ceea ce mâncăm și cum alegem să ne alimentăm.
Profesorul Vodnar a primit Premiul „Traian Săvulescu” al Academiei Române în 2022, pentru lucrarea „Rolul antibacterian și antiviral al nanoparticulelor”. Deține 3 brevete de invenție și alte 7 în curs de evaluare, inclusiv un patent pentru probiotice sub formă de jeleu obținut din suc de afine. Cercetările sale includ utilizarea nanoparticulelor pentru proprietăți antimicrobiene și antivirale, precum și valorificarea deșeurilor agricole.
Invităm toți iubitorii de știință și nutriție să urmărească acest episod al podcast-ului Altceva cu Adrian Artene pentru a descoperi mai multe despre munca și cercetările Profesorului Vodnar.
Conținutul publicat pe monden.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨