Lidia Fecioru dezvăluie importanța glandei timus pentru sistemul imunitar și cum o putem activa

Bionergoterapeutul Lidia Fecioru, cunoscută pentru experiența sa vastă în domeniul medicinei alternative, oferă sfaturi prețioase despre importanța glandei timus și despre modul în care aceasta poate fi activată.
Despre glanda timus
Glanda timus, situată în partea superioară a toracelui, joacă un rol esențial în sistemul imunitar, contribuind la formarea și maturarea limfocitelor T, un tip de celule albe din sânge. Aceasta este importantă atât pentru adulți, cât și pentru copii, însă, potrivit Lidiei Fecioru, poate suferi modificări de dimensiuni, micșorându-se sau chiar dispărând la persoanele în vârstă.
„Glanda timus este situată în zona pieptului, imediat sub coșul pieptului și sub glanda tiroidă. Ea joacă un rol esențial în imunitate, fiind responsabilă de dezvoltarea și reglarea sistemului imunitar, mai ales în primii ani de viață. De asemenea, timusul este implicat în reglarea hormonilor de creștere și are un impact semnificativ asupra creșterii organismului. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, glanda timus tinde să se micșoreze, iar la persoanele în vârstă aceasta poate dispărea complet.”, a explicat Lidia Fecioru.
Afecțiuni ale glandei timus
Lidia Fecioru a mai adăugat că, în cazul unor afecțiuni precum leucemia, glanda timus se poate mări și poate dezvolta noduli limfatici. De aceea, bionergoterapeutul îndeamnă oamenii să acorde o atenție deosebită acestei glande și să o monitorizeze prin ecografii și controale medicale periodice. Astfel, se poate asigura o bună funcționare a sistemului imunitar.
Conținutul publicat pe monden.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨