Pasca perfecta de Paste: secretul chef Sorin Bontea pentru un gust de neuitat

Daca vrei sa impresionezi cu un preparat delicios de Paste, pasca pregatita dupa reteta lui Sorin Bontea este alegerea perfecta.
Reteta de pasca a lui chef Sorin Bontea
Pasca este un desert traditional de Paste, dar reteta lui Sorin Bontea vine cu un twist care face diferenta. Pasca sa este rapida, fara aluat si extrem de gustoasa. Potrivit lui, secretul acestui desert este vanilia, care adauga un plus de savoare si un parfum minunat preparatului.
Calitatea ingredientelor este esentiala
Bontea pune accent pe calitatea ingredientelor. Recomanda alegerea unei branzeturi de vaci proaspete si cremoase, fara prea multa apa. Smantana trebuie sa fie una cu un continut ridicat de grasime, iar ouale trebuie sa fie de calitate si proaspete. Ingredientele necesare pentru reteta sa de pasca sunt: 700 g branza de vaci, 400 g smantana, 4 oua, 1 lamaie (coaja rasa si zeama), 100 g gris, 50 g faina, 250 g zahar tos, 2 pliculete de zahar vanilat, esenta de vanilie cu bourbon, 200 g stafide, 80 g unt (pentru compozitie si pentru uns forma).
Cum se prepara pasca lui Sorin Bontea
Incepe prin a bate ouale impreuna cu zaharul timp de aproximativ 2 minute, pana obtii o compozitie omogena. Adauga branza de vaci si continua sa amesteci pana cand ingredientele sunt bine incorporate. Incorpora untul la temperatura camerei, esenta de vanilie, smantana si sucul de la jumatatea unei lamai stoarse. Adauga treptat faina si grisul pentru a evita formarea de cocoloase in compozitie. Adauga si coaja rasa de lamaie. Hidrateaza stafidele in apa calduta si adauga-le in compozitie. Toarna amestecul rezultat intr-o tava rotunda tapetata cu unt si faina. Coace pasca in cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius timp de aproximativ o ora sau pana cand devine aurie si ferma la atingere. Dupa coacere, lasa pasca sa se raceasca in tava timp de cel putin o ora. Taie pasca in felii si serveste simpla sau presarata cu zahar pudra si fructe proaspete.
Conținutul publicat pe monden.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨