Elevul care a luat 1.50 la matematica la Evaluarea Nationala a primit nota finala dupa contestatie

Data actualizării: 14 iulie 2025

Un elev care a participat la Evaluarea Națională 2025 a fost surprins să descopere că nota sa la matematică a crescut considerabil după ce a depus contestație. Inițial, acesta obținuse doar 1.50 la această materie, dar după reevaluare nota sa a ajuns la 9.10.

Rezultatele Evaluarii Nationale 2025

Conform calendarului oficial stabilit de Ministerul Educației, Evaluarea Națională din acest an s-a desfășurat în perioada 23–27 iunie, iar primele rezultate au fost publicate pe 3 iulie 2025. Notele finale, după soluționarea contestațiilor, au fost afișate la diferență de o săptămână, pe 10 iulie 2025. Mulți elevi au avut parte de adevărate surprize atunci când au văzut rezultatele finale.

Contestatia a schimbat totul

Unul dintre acești elevi este un adolescent din Mehedinți, care a obținut, inițial, 1.50 la Matematică. După contestație, nota sa a crescut cu 7 puncte, ajungând la 9.10. La Limba și Literatura Română, acesta primise 8.90. Rezultatele contestației au arătat că primii corectori greșiseră, ceea ce ar fi putut să îl afecteze foarte grav pe adolescent. Acum, media lui de admitere la liceu a crescut de la 5.20 la 9.


Se pare că acest caz nu este unul singular. După ce au auzit de cele întâmplate, mai mulți elevi de clasa a VIII-a au împărtășit experiențe similare. Un alt caz a avut loc tot în județul Mehedinți, unde un elev care primise 3.10 la Limba și Literatura Română a obținut 7.20 după contestație. Între cele două note este o diferență mai mare de 4 puncte.

În același timp, au fost și elevi care s-au ales cu note mai mici după contestație. Unul dintre candidați a ajuns la 1.15 de la 4.80, după afișarea rezultatelor finale. Spre deosebire de anii anteriori, Evaluarea Națională 2025 a introdus o schimbare importantă în structurarea calendarului: între cele trei probe a fost prevăzută câte o zi de pauză, oferind elevilor timp suplimentar de pregătire și odihnă.

Tot ca o noutate, elevii au avut posibilitatea de a-și vizualiza lucrările corectate înainte de a decide dacă doresc să depună contestație. Această măsură, inspirată din modelul Bacalaureatului, a adus un plus de transparență, fiind prevăzută să contribuie la reducerea numărului de contestații nejustificate.

🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe monden.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨